HITRI VODNIK PO GENERATORJU

UVOD V Generator

1.1 Domov

Zavihek Domov je zavihek, v katerem pristanete po prijavi v Generator. Omogoča interaktiven pregled obiska vaše spletne strani, predlogov SEO optimizacije posameznih strani, najav in kontakta za podporo uporabnikom. Izgled zavihka se lahko spreminja glede na nastavitve vašega računa.

STATISTIKA

  • Statistika obiska vam omogoča celosten pregled prometa na vaši spletni strani na osnovi povezave z Google Analytics ali Visitor Stats. Statistiko lahko podrobneje razdelite s klikom na polje Obiskovalci pod grafom obiska. 
  • Dejavnost obrazcev vam pove, koliko ljudi je v določenem časovnem obdobju izpolnilo obrazec na vaši spletni strani.
  • Pregled najbolj ogledanih strani pokaže najbolj obiskane podstrani. Tako vidite, katera vsebina je obiskovalcem najbolj všeč in na kateri preživijo največ časa.
  • Najpogostejša dejanja vam povedo, katere gumbe obiskovalci najpogosteje klikajo, vključno z oddajanjem obrazcev.
  • Pregled uporabe iskalnikov vam pove, kateri brskalniki so med vašimi obiskovalci najbolj priljubljeni.

SEO OPTIMIZACIJA

Preverite, kako optimizirana je vsebina vaše strani za brskalnike. Ta manjši vmesnik ponuja pregled osnovne optimizacije strani, ki jo lahko opravite sami.  Posamezne strani lahko enostavno optimizirate tako, da ustrezno uredite SEO oznake.

SEO

PODPORA UPORABNIKOM

Če potrebujete pomoč, smo tukaj za vas. Kontaktne informacije najdete v zgornjem levem kotu zavihka Domov.

1.2 Urejevalnik

Zavihek Urejevalnik bo tisti, ki ga boste največ uporabljali. Ponuja vsa orodja, ki so potrebna za dodajanje in spreminjanje vsebine ter oblike vaše spletne strani, izbiranje grafične predloge in spreminjanje globalnih nastavitev. Izgled zavihka se lahko spreminja glede na nastavitve vašega računa.


STRANI

V zavihku Strani lahko ustvarite nove podstrani, dodajate ali spreminjate vsebino, spreminjate izgled posameznih lokalnih elementov in tako naprej. Če želite
izvedeti več, kliknite tukaj.

GRAFIČNE PREDLOGE

Tukaj lahko enostavno izberete novo grafično podobo strani. Izbirate lahko med mnogimi temami iz knjižnice. Grafične predloge vam pomagajo v kratkem času ustvariti spletno stran, ki bo videti profesionalno in prefinjeno, saj so pomembni elementi strani, kot so postavitev, zavihki in drugi grafični elementi, že vnaprej oblikovani. Po izbiri grafične predloge lahko enostavno spremenite izgled vaše strani z uporabo globalnega urejanja slogov, globalnega urejanja barv ali globalnega urejanja pisav.

GLOBALNO UREJANJE SLOGOV

V tem razdelku lahko globalno spreminjate svojo spletno stran, vključno z izgledom glave in noge. Za več informacij o globalnem urejanju slogov kliknite tukaj.


POMOČ

Klik na Pomoč vas bo odpeljal na stran z video navodili in odgovori na pogosta vprašanja – tako boste lahko odkrili pravi potencial Generatorja.

1.3 Kaj so vrstice, stolpci in moduli?

V Urejevalniku boste videli, da so vrstice obrobljene z oranžno, stolpci z zeleno, moduli pa z modro barvo. Vrstice lahko vsebujejo do dvanajst stolpcev, stolpci pa vsebujejo module.

1.4 Kako delujejo vrstice?

Vrstico ustvarite s kopiranjem obstoječe vrstice ali tako, da v zeleni okvir povlečete nov modul. Vrstice so lahko pomične (se razprostirajo čez celotno širino ekrana) ali pa fiksne (omejene na določeno območje). Posamezno vrstico lahko po želji prilagodite in spremenite razmike, robove in ozadja, ki so lahko slike ali videoposnetki. Prav tako jih lahko oblikujete v skupine in ustvarite drsni element (vrtiljak). Ko ustvarite novo vrstico, bo ta vsebovala le en stolpec. Več o urejanju stolpcev lahko preberete v 3. točki tega poglavja.

DODAJANJE NOVE VRSTICE

Novo vrstico ustvarite tako, da v okno povlečete modul in ga spustite v zeleno obarvan del okna. Pojavila se bo vrstica z enim stolpcem, ki vsebuje izbrani modul. Vrstico, ki ste jo ustvarili, lahko tudi kopirate in nato prilepite.

FIKSNE IN POMIČNE VRSTICE

Vrstica je lahko fiksna ali pomična. Fiksna vrstica zagotavlja, da je vsebina vedno enake širine, tudi pri širših zaslonih. Pomična vrstica omogoča, da se vsebina
porazdeli po celi širini brskalnika, neodvisno od širine ekrana. Na eni podstrani lahko imate vrstice z različnimi nastavitvami. Če želite spremeniti
fiksno vrstico v pomično, kliknite na meni Vrstice in izberite Uredi. V zavihku Oblikovanje omogočite možnost Pomični element in kliknite Shrani.

1.5 Kako delujejo stolpci?

Ko ustvarite novo vrstico, ima ta en stolpec. Stolpec lahko razdelite in tako ustvarite več stolpcev. Širino stolpca znotraj vrstice spremenite tako, da levo ali desno stran stolpca povlečete navzven. Vrstica lahko vsebuje največ dvanajst stolpcev. Vsak stolpec mora biti širok med 1 in 12 enot, seštevek enot pa mora biti vedno 12. Na primer, imate lahko dva stolpca, ki sta široka 6 enot, ali pa več stolpcev, katerih širina skupaj znaša 12 enot. Stolpci imajo svoje robove, razmike in vrsto drugih elementov, kot so ozadje, okvirji itd.


DODAJANJE NOVEGA STOLPCA

Nov stolpec ustvarite tako, da kliknete na zelen gumb Stolpec in izberite Razdeli. Ta postopek lahko ponovite večkrat, a ne pozabite, da je največje dovoljeno število stolpcev dvanajst.


SPREMINJANJE ŠIRINE STOLPCA

Širino stolpca enostavno spremenite tako, da levi ali desni rob povlečete v želeno smer.

BRISANJE STOLPCA

Namesto ročnega dodajanja vsebine vam Generator omogoča možnost uvažanja vsebine iz obstoječih spletnih strani, pri čemer samodejno doda potrebne module v stolpce. Za več informacij o dodajanju vsebine kliknite tukaj.


DODAJANJE VSEBINE V STOLPEC

Namesto ročnega dodajanja vsebine vam Generator omogoča možnost uvažanja vsebine iz obstoječih spletnih strani, pri čemer samodejno doda potrebne module v stolpce. Preberite več o uvažanju vsebine.

1.6 Kako delujejo moduli?

Ko ste ustvarili stolpec, lahko vanj povlečete module. Najdete jih v zgornjem robu Generatorja. Iz menija izberite kategorijo modula (Vsi moduli, Osnovni moduli, Družbeni moduli) in uporabite puščice za usmerjanje. V stolpec lahko dodate poljubno število modulov. Za ogled vseh modulov kliknite tukaj.


SKUPINE MODULOV

Poleg posameznih osnovnih modulov obstajajo tudi vnaprej oblikovane skupine modulov, ki naredijo stran bolj funkcionalno in prefinjeno, hkrati pa olajšajo
oblikovanje in postavitev, saj so moduli že združeni v smiselne celote. Vse module lahko po želji premikate med tremi prikazi, kar naredi uporabo zelo učinkovito in enostavno. Preverite, katere skupine modulov so na voljo v Generatorju.

1.7 Razmiki

Pri oblikovanju vrstic, stolpcev ali modulov sta na voljo dve možnosti: Robovi in Obrobe. Za spreminjanje razmika pojdite na meni elementa, ki ga urejate, in poiščite možnost Razmiki.

ROBOVI

Z robovi lahko prilagajate prostor zunaj posameznega elementa.

OBROBE

Z obrobami lahko prilagajate prazen prostor znotraj posameznega elementa.

1.8 Okvirji

Obstaja več elementov, ki jim lahko prilagodite okvirje, vključno z vrsticami, stolpci in moduli (besedilo, gumbi ali slike). Za dodajanje ali spreminjanje okvirja
kliknite na element, ki ga urejate, izberite Uredi in poiščite možnost Okvir znotraj zavihka Oblikovanje. Pri prilagajanju okvirjev lahko spreminjate njihovo barvo, širino, slog in radij.

BARVA IN ŠIRINA

Prilagajate lahko barvo in širino (v pikslih) okvirja.

SLOG

V meniju lahko izbirate med osmimi slogi okvirjev: enobarvni, pikčast, črtkan, dvojni, moderen, nazobčan, inset in outset.

RADIJ

Radij vam omogoča, da zaokrožite robove elementa.

SPLOŠNI PRIMER:

Na spodnji fotografiji je vidna prilagoditev okvirja gumba:

1.9 Ozadje

Pri spreminjanju ozadja elementa lahko nastavite enobarvno ozadje ali pa uporabite sliko iz vaše knjižnice. Če želite spremeniti ozadje, izberite Uredi in poiščite možnost Ozadje.

DATOTEKA OZADJA

Pri izbiri datoteke za ozadje je treba upoštevati več dejavnikov, ki so povezani z kompozicijo, velikostjo in vrsto fotografije.

Podvajanje ozadja

S to možnostjo sliko, ki ste jo izbrali za ozadje, podvojite navpično, vodoravno ali oboje. Upoštevajte dejstvo, da se slika ozadja morda ne bo podvojila, če vaše ozadje zapolni element, se po njem razpostavi ali pa je od elementa večje.


Velikost

Pri velikosti slike lahko izberete med tremi možnostmi: Normalno (slika ostane enake velikosti), Zapolni (slika bo povečana na velikost elementa, a se ne bo podvojila) in Razpostavi (slika se bo ponovila tolikokrat, da zapolni element).


Lega

Lega omogoča postavitev slike na želeno mesto, pri čemer lahko uredite, kateri del slike bo viden.


Fiksna lega ali paralelno drsenje

Ko omogočite fiksno lego slike, se slika ne bo premaknila med pomikanjem po strani. Ko omogočite paralelno drsenje, se bo slika med tem, ko se bo obiskovalec pomikal po strani, 'premikala' (vidni bodo različni deli slike). Slika bo sledila smeri pomikanja, ne pa tudi hitrosti.


Obrezovanje ozadja

Ta možnost bo ozadje obrezala glede na izbrane možnosti obrobe. Večja je obroba slike, bolj bo slika obrezana.

VIDEO OZADJE

Generator ponuja možnost, da se v ozadju posamezne vrstice ali stolpca samodejno predvaja video.


Omogoči video ozadje
To možnost izberite, če želite, da se video prikaže kot ozadje za posamezno vrstico ali stolpec. Video se ne bo prikazoval, če te možnosti ne izberete.

Video URL
Povezavo do videa, ki ga želite dodati kot ozadje vrstice, nalepite v urejevalnik. Generator sprejema le naslednje URL formate: MP4, WEBM, OGG, YouTube in Vimeo.

1.10 Prikazi

Generator omogoča oblikovanje resnično odzivnih spletnih strani, ki so optimizirane za tri prikaze: namizni, tablični in mobilni. Prikazi so lahko edinstveno zasnovani in lahko vsebujejo edinstveno vsebino za posamezen prikaz, brez da bi to pomenilo ogrožanje izvirne kode, ki ostane nespremenjena. 


Prikazi se razlikujejo po širini. Generator omogoča, da oblikujete stran, ki bo videti dobro v vseh treh prikazih, saj lahko prilagajate širimo stolpcev brez
spreminjanja njihove vsebine.

Med prikazi lahko preskakujete tako, da kliknete na eno izmed treh ikon na vrhu vmesnika Generatorja.

1.11 Spreminjanje širine stolpcev

Stran, ki ste jo izvrstno oblikovali v namiznem prikazu je lahko na mobilni napravi videti popolnoma drugače. Da bi bile slike vidne in besedilo berljivo tudi na telefonih, je pomembno prilagajanje širine stolpcev v posameznem prikazu z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Do neke mere je ta postopek samodejen
zaradi odzivnega oblikovanja, vendar imate možnost dodatno prilagajati širino stolpcev glede na prikaz, če menite, da je potrebno posamezen prikaz prilagoditi.

1.12 Skrivanje modulov

Včasih je smiselno določene elemente odstraniti v posameznem prikazu. Da bi to storili, kliknite na vrstico ali modul, ki ga želite skriti, kliknite Skrij na napravi in izberite, na kateri napravi bo element skrit.

Ta funkcija je uporabna, če želite telefonsko številko ali drugo informacijo deliti na mobilni napravi in ne na namizju računalnika. Ker je vedenje uporabnikov na mobilnih napravah večinoma različno od brskanja po spletu na računalnikih, je ta funkcija uporabna za doseganje večje konverzije.

Ko ste to možnost omogočili se bo pred prikazom pokazala majhna ikona.

Elementov ne morete skriti v prikazu, ki ga trenutno urejate. Če ste trenutno v mobilnem prikazu, elementov ne morete skriti v mobilnem prikazu. Če želite nekaj skriti v mobilnem prikazu, storite to iz enega izmed preostalih dveh prikazov.

1.13 Preklic

Urejevalnik ima praktično orodje, s katerim lahko prekličete spremembe in se vrnete na prejšnjo različico. Funkcija Preklic vam omogoča, da se vrnete na prejšnjo obliko vaše spletne strani, prekličete spremembe in ponastavite izvirno oblikovanje elementa. 


Funkcija Preklic je označena z ikono ure in se nahaja v zgornjem desnem kotu Generatorja, desno od oznak Predogled in Objava. Klik na ikono vam prikaže zadnjih 30 sprememb na vaši spletni strani, ki so kronološko razvrščene od najnovejših do najstarejših. Obnovite lahko katerokoli od prikazanih različic vaše spletne strani.


KAKO UPORABITI PREKLIC

Kliknite na ikono Preklic in pojavil se bo spustni meni z zadnjimi tridesetimi spremembami. Poiščite spremembo, ki jo želite preklicati, in kliknite nanjo. Predogled strani iz časa, ko ste uvedli izbrano spremembo, se bo prikazal v glavnem oknu urejevalnika.

Sedaj se lahko pomikate po strani in pregledate verzijo strani, ki ste jo izbrali. Če jo želite obnoviti, kliknite na Uporabi in vse spremembe, ki ste jih naredili po tej različici, bodo izginile.

Če si želite ogledati drugo spremembo, jo enostavno poiščite na spustnem meniju. Če si ne želite več ogledati drugih sprememb ali izbrane spremembe ne želite uporabiti, kliknite Prekliči.


Dobro je vedeti, da ta funkcija ne ureja le sprememb vas kot posameznega uporabnika. Če se bo v Generator prijavila druga oseba, ki ima dostop do  urejevalnika vaše spletne strani, bo imela možnost preklicati katerokoli od sprememb, tudi tiste, ki ste jih naredili vi. V spustnem meniju lahko vidite ime avtorja posamezne spremembe.

1.14 Ponastavitev

Pri oblikovanju elementa boste na levi strani videli ikono za ponastavitev. Ta funkcija omogoča ponastavitev elementa v prvotno stanje (privzeta oblika modula, ko ga ustvarite).


KAKO UPORABITI PONASTAVITEV

Pri urejanju elementa boste pri pomiku kazalca miške na zavihek Oblikovanje na levi videli ikono Ponastavitev. S klikom na ikono boste element vrnili v privzeto
oblikovanje ter ne pozabite shraniti ali preklicati sprememb, ko ste element prenehali urejati. Ne pozabite, da bo ponastavitev izbrisala vse oblikovne spremembe elementa, ki ste jih predhodno naredili.

OSNOVNE NASTAVITVE

2.1 Jezik

Nastavitev vam omogoča spreminjanje jezika orodja Generator.


IZBIRA IN SPREMEMBA JEZIKA

V Generatorju kliknite na Nastavitve in izberite možnost Jezik. V spustnem meniju lahko izberete jezik Generatorja. S klikom na Shrani se bo jezik orodja spremenil.

Jezik vmesnika se bo samodejno posodobil. Če sprememb ne vidite takoj, se odjavite in ponovno prijavite v Generator.

2.2 Hitrost strani

Ko omogočite to nastavitev, bo stran samodejno optimizirana za Googlovo orodje "PageSpeed Insights" vsakič, ko jo objavite. PageSpeed Insights analizira vašo spletno stran in predlaga načine, kako jo narediti hitrejšo. Dober rezultat vam pomaga doseči boljšo uvrstitev med rezultati iskanja v Googlu.


OPTIMIZACIJA STRANI ZA GOOGLE PAGE SPEED

V Generatorju kliknite na Nastavitve in izberite Google Page Speed optimizacija. Obkljukajte polje Optimiziraj za Google Page Speed in kliknite Shrani.

2.3 Datum in čas

Nastavitev vam omogoča urejanje zapisa datuma in časa.


NASTAVITEV ZAPISA DATUMA IN ČASA

V Generatorju kliknite na Nastavitve in izberite možnost Datum in čas. Izberite želeno obliko zapisa datuma in časa ter kliknite Shrani.

Zapis datuma in časa se bo samodejno posodobil. Če sprememb ne vidite takoj, se odjavite in ponovno prijavite v Generator.

2.4 Google Analytics

Google Analytics je pomembno orodje, ki vam omogoča, da spremljate in analizirate promet na vaši strani in razumete vaše obiskovalce. Generator vam omogoča, da v vaš Google Analytics račun izvozite kopico natančnih statističnih podatkov o obisku in obiskovalcih.


DODAJANJE RAČUNA

Če želite dodati Google Analytics račun, v polja prilepite Google Analytics ID in Google Tag Manager ID. Če želite dodati več računov, ID podatke ločite z vejico.

HITRA STATISTIKA

Za hiter pregled pomembnih podatkov redno preverjajte Statistiko obiska v zavihku Domov. Za več informacij o statistiki obiska kliknite tukaj.

2.5 Ikona strani

V Generatorju lahko enostavno dodate svojo ikono strani. Ikona strani je vidna v zavihku iskalnika levo od naslova strani, prav tako pa se pojavi v zaznamkih.

DODAJANJE IN UREJANJE IKONE STRANI

V Generatorju kliknite na Nastavitve in izberite Ikona strani. Naložite svojo ikono ali jo izberite iz knjižnice ter kliknite Shrani. Vaša ikona bo vidna v zavihku iskalnika, ko bo stran objavljena.

NASVETI

VELIKOST IN OBLIKA SLIKE

Idealna velikost datoteke za ikono strani je odvisna od brskalnika. Priporočljivo je uporabiti kvadratno sliko, ki je velika vsaj 16x16 pikslov. Za ekrane z visoko
ločljivostjo priporočamo velikost vsaj 64x64 pikslov.

DETAJLI

Ikona strani je ena izmed oblik brandinga in identifikacije vaše blagovne znamke. Glede na njeno velikost je dobro izbrati sliko, ki nima veliko detajlov. Uporabite vaš logo ali minimalistično sliko, ki predstavlja vaše podjetje. Večina brskalnikov bo ikono prikazala v velikosti 16x16 pikslov, zato naj bo ikona preprosta in prepoznavna.

TRANSPARENTNOST

Ikone imajo običajno transparentno ozadje, kar omogoči, da se zlijejo z ozadjem brskalnika in ne ustvarjajo robov ali kontrasta. Spodaj si poglejte razliko: ikona s
transparentnim ozadjem je videti bolj profesionalno kot tista, ki ima belo ozadje. Ne pozabite na to, ko jo boste oblikovali.

2.6 Obvestila o piškotkih

Omogočite prikaz prekrivne zgornje vrstice, ki bo obiskovalcem prikazala obvestilo o uporabi piškotkov. Če obiskovalec obvestila ne sprejme, se njegova dejanja na vaši strani ne bodo kazala v vaši statistiki.


UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV

V Generatorju pojdite na Nastavitve in izberite možnost Obvestila o piškotkih. Aktivirajte prikaz obvestila tako, da obkljukate Omogoči prikaz prekrivne zgornje vrstice.

VRSTA OBVESTIL

Izberete lahko, ali bodo vaši obiskovali prejeli obvestilo o tem, da spletna stran uporablja piškotke, ali pa bodo morali sprejeti ali zavrniti piškotke s klikom na gumb. Nastavitve so povezane z lokalno zakonodajo o zasebnosti in uporabi piškotkov. Preverite lokalna določila in izberite možnost, ki najbolj ustreza vaši spletni strani.


OBLIKOVANJE BESEDILA IN GUMBOV

Besedilo obvestila o piškotkih in besedilo gumbov lahko sestavite sami v oknu Opis in oknu Besedilo gumbov (glejte sliko).

VSEBINA

3.1 Globalne nastavitve

Funkcija Globalne nastavitve vam bo omogočila, da ponovno uporabite splošne in pomembne poslovne informacije kot bližnjice. Posledično boste prihranili čas pri dodajanju in urejanju vsebine vaše spletne strani.

Funkcija vam omogoča, da nastavitve vnesete le enkrat. Nastavitve bodo nato samodejno naseljene na vse ustrezne module na vaši strani, ki se nanašajo na vozlišča globalnih nastavitev.

Ko boste katerokoli globalno nastavitev spremenili, se bo posodobitev samodejno prikazala povsod na strani, kjer je nastavitev umeščena. Za več informacij o globalnih nastavitvah tukaj.

DODAJANJE GLOBALNIH NASTAVITEV

Globalne nastavitve najdete na levi strani menija v zavihku Vsebina. Vsebujejo naslednja polja: Delovni čas, Strukturirani seznami, Galerija, Spletne strani, Družbeno, Videoposnetki, Ponudbe, Ceniki, Ocene, Metode plačila, Prenosi, Pravno, Po meri in Neodobreno. Izpolnite ustrezna polja, ki jih lahko po tem na vaši spletni strani uporabite tolikokrat, kot želite.


UVAŽANJE VSEBINE

Namesto ročnega dodajanja vam Generator omogoča uvažanje vsebine iz obstoječih spletnih strani. Za funkcija je na voljo za oddelke Pravno, Po meri in Neodobreno. Za več informacij o uvažanju vsebin kliknite tukaj.


UPORABA GLOBALNIH NASTAVITEV

Ko izpolnite potrebna polja, lahko globalne nastavitve uporabite na različne načine. Dodate jih lahko na module za besedila, slike, Google Maps, družbena omrežja, galerije in mnoge druge.

Globalne nastavitve omogočajo dodajanje nove vsebine brez da bi jo mogli sami ustvariti.

3.2 Knjižnica datotek

Knjižnica datotek vsebuje vaše fotografije, slike in druge datoteke, ki jih lahko v knjižnici dodajate, urejate ali brišete.

Knjižnico datotek najdete na levi strani menija v zavihku Vsebina. Do datotek lahko dostopate tudi v zavihku Urejevalnik, ko uporabljate določene funkcije (npr. dodajanje ozadja vrstice, dodajanje datoteke v modul za prenos).

1. LOKALNE DATOTEKE

Zavihek Lokalne datoteke prikazuje obstoječe naložene datotek, ki jih lahko urejate, izbrišete ali pa dodate nove datoteke.


2. NALAGANJE DATOTEK

Pri nalaganju nove datoteke kliknite +Naloži datoteko in izberite datoteko, ki jo želite naložiti iz računalnika. Datoteko lahko tudi povlečete v območje s sliko.


3. RAZVRŠČANJE DATOTEK

Za boljši pregled nad datotekami jih lahko razvrstite glede na različne kriterije, kot so datum nastanka, ime, vrsta ali pogostost uporabe.


4. BRISANJE DATOTEK

Če želite datoteko izbrisati, kliknite nanjo. Ikona bo začasno označena z zeleno. Na ta način lahko izberete več datotek in jih naenkrat izbrišete s klikom na gumb Izbriši izbrane datoteke.


5. ISKANJE DATOTEK

Ko boste knjižnico napolnili, bo iskanje med datotekami vse težje. Orodje za iskanje vam omogoča iskanje po celotni knjižnici glede na celotno ali delno ime datoteke.


6. UPORABA NA STRANI

V zgornjem desnem kotu slike najdete ikono za vidnost. Če se z kazalcem miške pomaknete nanjo, se bo pojavilo okence s podatki o tem, kje na vaši spletni strani je ta slika trenutno v uporabi.


7. UREJANJE DATOTEK

Če želite datoteko urediti, se s kazalcem miške pomaknite nanjo in kliknite na ikono Uredi, ki se bo pojavila v spodnjem levem kotu slike. Po kliku se bo odprl meni za urejanje. Po koncu urejanja ne pozabite shraniti sprememb in zapreti menija za urejanje.

ALT BESEDILO

V tem delu lahko dodajate Alt besedilo. Za več informacij o Alt besedilu kliknite tukaj.

KLJUČNE BESEDE

V tem delu lahko s ključnimi besedami organizirate svoje datoteke. Pri uporabi orodja za iskanje boste tako pri iskanju po ključnih besedah dobili boljše rezultate.

AVTOR

V tem delu lahko dodate avtorja datoteke.


8. PRIKAZ

Za izboljšanje prikaza datoteke lahko izberete število datotek, ki bodo prikazane na strani. Izbirate lahko med prikazom 24, 50, 100 ali vseh datotek na stran.


PODPRTE DATOTEKE

Knjižnica datotek podpira naslednje formate: jpeg, jpg, GIF, PNG, SVG, ICO, pdf, docx, doc, ODT, rtf, txt, csv, PPS, ppt, XML, xlsx, xls, js in css. 

Omejitev velikosti datotek je 20 MB.

3.3 301 preusmeritve

301 preusmeritev je trajna preusmeritev iz enega URL na drugega. Generator vam omogoča urejanje vseh preusmeritev na enem mestu.


ISKANJE POVEZAVE URL

To orodje omogoča iskanje trenutne podstrani na spletni strani in vam prikaže vse obstoječe 301 preusmeritve za tisto podstran. Lahko jih povlečete v polje Preusmeritve in jih tako spremenite v preusmeritve na določeno podstran na vaši spletni strani.

INTERNE STRANI IN PREUSMERITVE

Tukaj vidite vaše trenutne podstrani in vse povezave, ki usmerjajo na posamezno podstran. Vaše preusmeritve lahko urejate: dodajate, brišete ali spreminjate.

IZDELKI IN OBJAVE NA BLOGU

Če ima spletna stran, ki jo urejate, že vzpostavljen blog ali trgovino z izdelki na drugi platformi, lahko posamezno objavo ali izdelek preusmerite na novo spletno stran in pri tem ohranite SEO vrednost. Za več informacij o 301 preusmeritvah izdelkov in blog objav kliknite tukaj.

PREDOGLED IN OBJAVA

4.1 Predogled strani

Generator vam omogoča, da si lahko med urejanjem strani pogledate, kako bo stran dejansko izgledala. To vam omogoči globalni pregled nad vsebino, ki ste jo ustvarili in možnost, da preizkusite orodja, ki se med urejanjem strani ne prikazujejo, npr. fiksna glava strani.

PREDOGLED SPLETNE STRANI

Možnost predogleda se nahaja v zgornjem desnem kotu urejevalnika. Ko kliknete na Predogled se bo odprl nov zavihek, v katerem si boste lahko vašo stran ogledali v različnih prikazih. Če se pomaknete dol, lahko raziskujete spletno stran in preizkusite njene elemente. Če želite predogled strani v polnem zaslonu,
kliknite Odstrani okvir v zgornjem desnem kotu.

Ko ste končali s predogledom, lahko zavihek zaprete in nadaljujete z urejanjem.

4.2 Objava strani

Spletno stran objavite šele, ko bo popolnoma končana in želite, da se pojavi na spletu.


OBJAVA SPLETNE STRANI

Če želite stran objaviti, poiščite gumb Objavi v zgornjem desnem kotu Generatorja. Po kliku nanj se bo pokazalo okno s vprašanjem, ali ste prepričani, da želite stran objaviti. S klikom na gumb Da se bo pojavilo obvestilo, da je vaša stran objavljena. Morda boste morali počakati nekaj trenutkov, preden se bodo naložile vse slike na strani.

Ko bodo vse slike uspešno naložene, se bo pokazala povezava do vaše spletne strani.

5 STRANI IN VSEBINA

5.1 Dodajanje strani

Dodajanje strani v urejevalniku je enostavno. V zavihku Strani kliknete na Dodaj novo stran in pojavil se bo meni, v katerem boste lahko dodali ostale podrobnosti.

IME IN URI (URL) STRANI

Tukaj lahko poimenujete novo stran in izberete povezavo URI (URL), ki predstavlja njen naslov. Ime strani se pojavi na seznamu strani v urejevalniku in na podstrani na levi strani.

Urejevalnik bo samodejno ustvaril povezavo URI, pri čemer bo uporabil ime strani. URI lahko po želji spremenite. Če spremenite ime strani, se bo samodejno posodobil tudi URI. Če želite spremeniti ime strani in ohraniti prejšnji URI, ga morate ročno vnesti po tem, ko ste spremenili ime strani.

URI lahko vsebuje le male črke angleške abecede, številke, podčrtaje in poševnice.


ZASNOVA STRANI

Pri ustvarjanju strani ni treba začeti čisto od začetka. V zavihku Predloge lahko izberete, kako bo videti vaša stran. Izbirate lahko med naslednjimi vzorci: Vstopna stran, O nas, Kontakt, Ponudba, Galerija ali Prazno.


SEO

- NASLOV STRANI, KLJUČNE BESEDE IN OPIS

Na vsako stran lahko dodate elemente, ki pripomorejo k SEO optimizaciji: naslov strani, ključne besede in opise, ki bodo optimizirali vašo spletno stran za brskalnike. Ne pozabite, da ključne besede že nekaj časa niso več edini kriterij za razvrstitev rezultatov iskanja v brskalnikih. Ko ste elemente vstavili in shranili, ne pozabite na stran dodati H1 naslova in ALT besedil za vse slike – posledično bo rumeno opozorilo zraven naslova strani izginilo.

- INDEKSIRANJE STRANI

Ko vklopite prepoved indeksiranja strani, je brskalniki ne bodo indeksirali. To pomeni, da se ne bo pojavila na seznamu strani in rezultatih iskanja.


- 301 PREUSMERITVE

301 preusmeritev je trajna preusmeritev iz ene povezave URL na drugo. Ustvarite lahko eno ali več povezav strani, ki ste jo pravkar ustvarili. Za več informacij o 301 preusmeritvah kliknite tukaj.


SITEMAP.XML

Sitemap.xml je datoteka, ki indeksira vse naslove URL na strani. Brskalniki jo uporabljajo, da se prepričajo, ali so indeksirane prave strani in da je struktura vaše spletne strani ustrezna. Tukaj lahko izberete prioriteto posameznih strani (kako pomembne so v primerjavi z ostalimi) in frekvenco pregleda sprememb (kako pogosto se stran lahko spremeni).

5.2 Dodajanje podstrani

Strani lahko organizirate v drevesno strukturo glavnih strani in podstrani.


DODAJANJE PODSTRANI

Ko ste dodali stran, jo lahko spremenite v podstran že obstoječe strani. V meniju na levi jo primite in povlecite pod stran, pod katero jo želite umestiti. Prepričajte se, da je hierarhija takšna, kot jo želite.

5.3 Skrivanje strani

Včasih je stran potrebno skriti. Urejevalnik vam omogoča, da izberete, katere strani želite skriti v katerem prikazu.


SKRIVANJE STRANI

Če želite skriti stran, se s kazalcem miške postavite nanjo in kliknite Nastavitve. Pod Nastavitve strani boste našli opcijo Skrij stran. Izberete lahko, na katerih prikazih želite stran skriti.

Če je stran skrita, imajo obiskovalci do nje še vedno dostop, če poznajo njen URL.

5.4 Dodajanje besedil

Modul Besedilo omogoča enostavno dodajanje in urejanje besedil na vaši spletni strani. Najdete ga s klikom na Osnovni moduli. Besedilo na stran dodate
tako, da povlečete okvirček Besedilo v vrstico ali stolpec po vaši izbiri.

UREJANJE BESEDILA

Odprite meni za urejanje z dvojnim klikom na besedilo, ki ga želite spremeniti, ali s pomikom kazalca miške na modul, pri čemer se bo pokazal moder meni. Nato kliknite Uredi.

- OZADJE

Ozadje besedila je lahko enobarvno ali pa slika iz vaše galerije, ki jo naložite v knjižnico datotek.

- OKVIR

Okviru besedila lahko prilagodite barvo, širino in slog.

- RAZMIK

Pri oblikovanju modula lahko razmike nastavite kot robove (prilagodite prostor zunaj posameznega elementa) ali obrobe (prilagodite prazen prostor znotraj
posameznega elementa).


PISANJE IN OBLIKOVANJE BESEDILA

Za urejanje besedila kliknite na okvir z besedilom in začnite tipkati. Kliknite na Uredi besedilo za urejanje drugih elementov besedila. Za več informacij o posamezni funkciji kliknite tukaj.

5.5 Dodajanje slik

Obstaja več načinov za dodajanje vizulnih elementov na spletno stran. Pri tem vam lahko pomaga modul Slika, ki omogoča nalaganje običajnih in animiranih (GIF) datotek. Modul Slika najdete s klikom na Vsi moduli in nato Osnovni moduli. Sliko na stran dodate tako, da povlečete okvirček Slika v vrstico ali stolpec po vaši izbiri.

UREJANJE SLIK

Odprite meni za urejanje z dvojnim klikom na sliko, ki jo želite spremeniti, ali s pomikom kazalca miške na modul, pri čemer se bo pokazal moder meni. Nato kliknite Uredi. Urejanje slike je razdeljeno na dva dela: Vsebina in Izgled.

VSEBINA

- DODAJ/IZBERI IZ KNJIŽNICE

Obstajata dva načina dodajanja slik: iz računalnika ali iz knjižnice. Za več informacij o nalaganju slik kliknite tukaj.

Urejevalnik slik: ko sliko naložite, jo lahko uredite (barva, usmerjenost, velikost, itd.). kliknite na Uredi na desni strani slike, ki ste jo naložili, in odprl se bo Urejevalnik slik. Za več informacij o funkcijah Urejevalnika slik kliknite tukaj.

- UPORABI GLOBALNO SLIKO

Namesto nalaganja posameznih slik lahko uporabite slike, ki ste jih predhodno naložili v knjižnico globalnih datotek. Lahko spreminjate njihovo obliko, položaj in
postavitev. Za aktiviranje te možnosti jo označite na desni strani. Ko uporabite sliko iz globalnih datotek jo morate naložiti le enkrat, uporabite pa jo lahko tolikokrat, kot želite. Za več informacij o globalnih datotekah kliknite tukaj.

- POVEZAVA

Sliko lahko opremite s povezavo, ki ob kliku odpre želeno stran. Izberete lahko vrsto povezave, ki jo želite dodati: zunanja stran, stran znotraj vaše spletne
strani, e-naslov ali datoteka. Za več informacij o slikah s povezavami kliknite tukaj.

- ALT BESEDILO

ALT besedilo slike ni obvezno. Če sliko opremite z ALT besedilom, zagotovite, da je spletna stran še vedno berljiva in enotna. Za več informacij o ALT besedilu kliknite tukaj.


OBLIKOVANJE

Oblikovanje vam omogoča prilagajanje slik: spreminjate lahko ozadje, robove, razmike itd. Za več informacij o oblikovanju kliknite tukaj.

5.6 Dodajanje gumbov

Gumbi vašim obiskovalcam olajšajo iskanje informacij in so učinkovito sredstvo za spodbujanje obiskovalcev, da obiščejo določeno podstran. Modul Gumb najdete s klikom na Vsi moduli in nato Osnovni moduli. Gumb na stran dodate tako, da povlečete okvirček Gumb v vrstico ali stolpec po vaši izbiri.

UREJANJE GUMBOV

Odprite meni za urejanje z dvojnim klikom na gumb, ki ga želite spremeniti, ali s pomikom kazalca miške na modul, pri čemer se bo pokazal moder meni. Nato
kliknite Uredi.

VSEBINA

- BESEDILO GUMBA

V to polje vnesete besedilo, ki ga želite na gumbu.

- PORAVNAVA IN LOKACIJA GUMBA

Funkciji vam omogočata, da gumb postavite na želeno lokacijo: desno, levo ali na sredino.

- URL OZNAKA

V tem polju lahko določite, kaj se zgodi ob kliku na gumb. Povezava lahko vodi na zunanjo stran, stran znotraj vaše spletne strani, e-naslov ali datoteko. Določite lahko tudi, ali se povezava odpre v novem zavihku ali ne. Privzeta nastavitev je odpiranje zunanjih povezav v novem zavihku.

- FUNKCIJA "NOFOLLOW" 

V tem polju lahko določeni pozavi nastavite funkcijo »nofollow«. Gre za pomembno nastavitev, če ne želite, da brskalniki upoštevajo povezave. Ko je nastavitev omogočena, vaša povezava ne bo vplivala na uvrstitev v rezultate iskanja.

- OZNAKA NASLOVA

Oznaka naslova obiskovalcem in brskalnikom pove, o čem govori vaša spletna stran. Vsebovati mora ustrezne ključne besede, saj ta element vpliva na to, ali bodo obiskovalci obiskali vašo spletno stran, ko se bo pokazala med rezultati iskanja.

- IKONA

Na gumb lahko dodate ikono, ki jo izberete s seznama. Z izbiro jo dodate na gumb, ki ga urejate. Če jo želite odstraniti, ponovno kliknite nanjo, da ne bo več označena.

OBLIKOVANJE

- BESEDILO

Pri urejanju besedila gumba lahko spreminjate barvo, velikost, višino, vrsto, debelino in postavitev besedila.

- OZADJE

Izberete lahko enobarvno ozadje gumba.

- OKVIR

Spreminjate lahko barvo, širino, slog in radij okvirja gumba.

- RAZMIKI

Pri oblikovanju razmikov jih lahko nastavite kot robove (prilagodite prostor zunaj posameznega elementa) ali obrobe (prilagodite prazen prostor znotraj
posameznega elementa).

- SLOG IKONE

Pri urejanju ikone lahko spremenite njeno velikost, barvo, tako zunaj kot znotraj ikone.


NASTAVITVE

- SLEDENJE

Urejevalnik vam omogoča sledenje vedenju obiskovalcev, vezano na posamezen gumb. Gumbu lahko nastavite ime za sledenje, kar vam bo omogočalo pregled statistike klikov na gumb v zavihku Domov. Za več informacij o Statistiki obiskovalcev kliknite tukaj.

6 BLOG

6.1 Osnove

Blog je pomembna in zanimiva funkcija, ki jo lahko dodate na vašo spletno stran. Uporabite ga lahko kot komunikacijski kanal za vaše stranke in obiskovalce. Če
želite, da ima vaša stran blog, boste morali dodajati in urejati svoje objave s pomočjo modula Katalog.


DODAJANJE IN UREJANJE OBJAV

Dodajanje in urejanje objav je možno v zavihku Blog. Tukaj lahko dodajate objave, ustvarjate oznake, urejate komentarje in določate nastavitve. Za več informacij o
dodajanju objav kliknite tukaj.

KATALOG

Objave na vaši strani prikažete s pomočjo modula Katalog. Za več informacij o dodajanju in urejanju Kataloga kliknite tukaj.

STRAN Z OBJAVAMI

Ko obiskovalec klikne na objavo v Katalogu, bodo preusmerjeni na stran z objavami, kjer so dostopni objava, datoteke in komentarji.

6.2 Dodajanje objave

Dodajanje objave v urejevalniku bloga je enostavno. Zavihek Objave najdete na levem stranskem meniju v zavihku Blog. Za dodajanje nove objave kliknite Dodaj novo objavo. Prikazal se bo nov meni s tremi zavihki. Spodaj je razložena uporaba osnovnega zavihka.


VIDNOST

Ta funkcija vam omogoča urejanje vidnosti vaše objave – nastavite lahko, ali bo vaša objava vidna obiskovalcem ali ne. Objavo lahko skrijete ali pa nastavite, da je vidna od določenega datuma naprej. Privzete nastavitve bodo novo objavo naredile vidno takoj.


OZNAKE

Oznake omogočajo enostavno in učinkovito razvrščanje in prikazovanje objav, zato ne pozabite vsaki objavi dodati čimveč oznak, ki so povezane z vsebino. Oznake naj bodo ena beseda ali pa več besed skupaj brez presledka. Za več informacij o oznakah kliknite tukaj.


SLIKE

Slika objave bo glavna slika, ki je povezava z vsebino. Za dodajanje slike kliknite Dodaj datoteko ali pa izbrano sliko povlecite v okvir, če se ta nahaja na vašem računalniku. Sliko lahko tudi izberete iz knjižnice, v primeru da ste jo predhodno naložili v knjižnico datotek.

- UREJANJE

Ko ste naložili sliko, jo lahko uredite z Generatorjevim vgrajenim urejevalnikom slik. Sliko lahko obrežete, zasučete, dodate filtre itd. Za več informacij o urejevalniku slik kliknite tukaj.


- ZAMENJAJ ALI ODSTRANI

Če s sliko, ki ste jo naložili, niste zadovoljni, jo lahko zamenjate ali odstranite s klikom na želeno opcijo.


VSEBINA

- AVTOR

Tukaj dodate ime avtorja objave.


- NASLOV

Izberite naslov objave in ga zapišite v to okno.


- UVOD

Uvod ali preambula objave je besedilo, ki ga bo obiskovalec najprej videl. Prav tako je edino besedilo, ki bo vidno v predogledu objave v katalogu, zato ga oblikujte
kot uvod.


- VSEBINA

Okno z vsebino naj vsebuje besedilo objave. Pri pisanju uvoda in vsebine vam bo na voljo poenostavljena različica urejevalnika besedil, s pomočjo katere lahko urejate vašo objavo. Za več informacij o urejevalniku besedila kliknite tukaj.


TUJI JEZIKI

Urejevalnik vam nudi možnost prevoda besedila posamezne objave v tuje jezike, ki jih vaša spletna stran podpira. Če želite objavo prevesti, kliknite na jetik, v katerem želite pisati, in izpolnite vsa polja v novem jeziku. Objava se bo v katalogu samodejno prikazala v jeziku strani, na katero ste jo umestili, npr. če katalog
povlecete v špansko različico strani, bodo objave avtomatsko prikazane v španščini. Za več informacij o dodajanju novega kjezika kliknite tukaj.

6.3 SEO optimizacija bloga

Namen bloga je izboljšanje optimizacije spletne strani. Vsaki objavi lahko dodajate SEO elemente in jih tako optimizirate za brskalnike. SEO je zadnji zavihek pri

dodajanju oziroma urejanju objave.


NASLOV

Naslov bo pri privzetih nastavitvah enak naslovu vaše objave, a ga lahko po želji spremenite.


OPIS

Opis bo pri privzetih nastavitvah vsebina vaše objave, ki jo lahko urejate z brisanjem ali dodajanjem besedila v okvir. V brskalnikih je opis omejen na 160 znakov, zato naj bo zanimiv in povezan z vsebino vaše objave.


KLJUČNE BESEDE

Tukaj dodajte ustrezne ključne besede, ki so povezane z vašo objavo.


PERMALINK

Vsaki objavi lahko dodate permalink, ki ga lahko samodejno ustvari urejevalnik. Urejevalnik bo ustvaril permalink glede na naslov objave.


301 PREUSMERITVE

Če že imate objave na drugi platformi, lahko nastavite preusmeritev za posamezno objavo, ki bo vodila na vašo novo stran in hkrati ohranjala SEO vrednost. Za več informacij o 301 preusmeritvah kliknite tukaj.


PREDOGLED

Pri izpolnjevanju polj lahko preverite, kako bo videti vaša objava pri iskanju v Googlu s pomočjo orodja Google Search Result Preview Tool. Omogoča tudi, da s klikom na besedo v naslovu poudarite ključne besede v rezultatih iskanja.

6.4 Dodajanje in urejanje skupin oznak

Z oznakami lahko vaše objave enostavno razvrstite. Spodaj je pregled obstoječih oznak in objav, ki so z njimi označene. Oznake najdete na levi strani menija v zavihku Blog.

SKUPINE OZNAK

Pred vsako oznako se pojavi številka, ki označuje število objav s to oznako. S klikom na posamezno oznako boste videli vse objave, ki ji pripadajo.


DODAJANJE OZNAK

Tukaj dodajate nove oznake s klikom na Dodaj oznako na dnu strani. Oznake naj bodo ena beseda ali več besed brez presledka.


BRISANJE OZNAK

Če želite izbrisati oznako, kliknite na ikono X na desni strani oznake.


DODAJANJE OZNAK OBJAVAM

Pri dodajanju ali urejanju objav imate možnost dodajanja oznak v osnovnem zavihku objave. S klikom na polje Oznake se bodo prikazale vse obstoječe oznake, ki jih lahko objavi dodate s klikom nanje. Druga možnost je, da ime oznake vtipkate v okence, urejevalnik pa jo bo samodejno shranil kot novo oznako za prihodnjo
uporabo.

UPORABA SKUPIN OZNAK

Oznake vam bodo prišle prav pri pripravi in urejanju vašega kataloga objav. Za več informacij o katalogu kliknite tukaj.

6.5 Modul Katalog - Vsebina

Pri urejanju Kataloga je Vsebina prva nastavitev, ki jo lahko spreminjate.


OBJAVE NA BLOGU

- OZNAKE OBJAV

Privzeta nastavitev bo v katalogu prikazala vse objave; najnovejše bodo prikazane prve. Če želite prikazati le določeno skupino objav, v okno vpišite oznako objav, ki jih želite prikazati. To pomeni, da želite na blogu prikazati le določeno skupino objav, in sicer tiste, ki ste jih označili z izbrano oznako.

Primer: Če želite prikazati le objave, ki omenjajo lansiranje vašega izdelka, morate vse objave označiti z oznako »lansiranje« in jo vpisati v nastavitve modula Katalog.


- MAKSIMALNO ŠTEVILO OBJAV

V tem polju lahko določite največje število objav, ki jih želite prikazati v katalogu. Številko zapišite v okno ali uporabite drsni meni za izbiro števila. Če tega polja ne
boste spreminjali, bo katalog prikazal vse objave z izbrano oznako. Če niste izbrali nobene oznake, bo katalog prikazal vse vaše objave.


INFORMACIJE OBJAVE

Ta skupina nastavitev se nanaša na Katalog, kar pomeni, da spremembe vplivajo le na Katalog in ne na posamezne objave.


- SKRIJ SLIKO

S vklopom te funkcije boste skrili prikazno sliko na vrhu objave.


- SKRIJ DATUM IN ČAS

S vklopom te funkcije boste skrili datum in čas objave, ki se nahaja pod prikazno sliko.


- SKRIJ NASLOV

S vklopom te funkcije boste skrili naslov objave.


- SKRIJ BESEDILO

Običajno Katalog prikaže uvod objave. S vklopom te funkcije boste skrili uvod.


- SKRIJ AVTORJA

S vklopom te funkcije boste skrili avtorja objave, ki se nahaja pod prikazno sliko.


- SKRIJ KOMENTARJE

S vklopom te funkcije boste skrili izbrano število komentarjev posamezne objave.


- SKRIJ GUMB

S vklopom te funkcije boste skrili gumb »Preberite več«. Objava bo še vedno dostopna s klikom na druge elemente, npr. naslov objave ali prikazno fotografijo.


PREGLED

Spodnja slika predstavlja elemente, na katere vplivate s spreminjanjem zavihka Informacije objave.

6.6 Modul Katalog - Nastavitve

Pri urejanju Kataloga objav so Nastavitve zadnja opcija, ki jo lahko spreminjate.

STOLPCI

Izberite število stolpcev vašega kataloga. Zapišite jih v okvir ali uporabite drsni meni za izbiro števila.


ŠTEVILO PRIKAZANIH OBJAV

Tukaj določite število prikazanih objav glede na število stolpcev. Npr. če želite prikazati 12 objav in ste nastavili 4 stolpce, bodo urejevalnik samodejno ustvaril 3 vrstice.

Opomba: Katalog prikazuje le objave, ki so v tistem trenutku vidne. To pomeni, da skrite objave ali objave, ki bodo prikazane na določen datum, ne bodo vidne. Za
več informacij o vidnosti objav kliknite tukaj.


MEJE MED OBJAVAMI

Nastavite velikost mej med objavami. Število zapišite v okvir ali uporabite drsni meni za izbiro velikosti meje.


PUŠČICE

S vklopom te funkcije bo pomikanje med objavami možno s puščicami na vsaki strani objave. S klikom na levo oziroma desno puščico se boste pomaknili na prejšnjo oziroma naslednjo objavo.


PIKE

S vklopom te funkcije bo pomikanje med objavami možno s s pikami na dnu kataloga.


PREMOR PRI POMIKU

S vklopom te funkcije se bodo objave nehale spreminjati, ko nanje pomaknete kazalec miške. Ko pomaknete kazalec drugam na strani, se bodo objave ponovno začele spreminjati.


BARVA PUŠČIC IN PIK

Privzeta nastavitev naredi puščice ali pike temne barve. S vklopom te funkcije se bodo prikazale v svetlejši barvi.


SAMODEJNO PRIKAZOVANJE OBJAV

S vklopom te funkcije bo pomikanje med objavami samodejno. Skupina prikazanih objav se bo samodejno spremenila in s pomikom na stran prikazala naslednjo

skupino objav.


PREHODI

S to funkcijo nastavite prehod oziroma animacije v vašem katalogu.


INTERVALI PREHODOV

Pri privzetih nastavitvah je interval prehoda 5000 milisekund. Če želite, da so intervali krajši, izberite manjšo vrednost. Če želite, da so intervali daljši, izberite
večjo vrednost.

APLIKACIJE

7.1 Facebook App Manager

Facebook App Manager je aplikacija, ki vam omogoča enostavno integracijo vaše spletne strani z vašo Facebook stranjo. V Generatorju jo najdete v zavihku Aplikacije.

POVEZAVA S FACEBOOKOM

Prvi korak bo povezava vaše strani s Facebookom. S klikom na gumb boste preusmerjeni na vaš Facebook profil, kjer boste morali omogočiti povezavo Generatorja s Facebookom. Pri prijavi boste videli naslednje možnosti:


- POVEŽI S FACEBOOKOM KOT

Tukaj vidite s katerim Facebook profilom je povezan Generator.


- PREKINI POVEZAVO

Povezavo s Facebookom lahko kadarkoli prekinete s klikom na gumb »Prekini povezavo«.


- IZBERI STRAN

Iz spustnega menija izberite Facebook stran, ki jo želite sinhronizirati z vašo spletno stranjo


NASTAVITVE SINHRONIZACIJE

Facebook App Manager uvozi vsebino iz vašega spletnega mesta in jo doda na vašo Facebook stran. V tem zavihku najdete seznam globalnih podatkov, ki jih lahko sinhronizirate z vašo Facebook stranjo. Prva možnost vam omogoča sinhronizacijo globalnih podatkov in spletne strani z vašo Facebook stranjo. Posledično lahko začasno onemogočite sinhronizacijo medtem ko ste še vedno povezani s Facebookom. Izberete lahko, katere globalne podatke želite uvoziti.

- GLOBALNI PODATKI

Polje Globalni podatki omogoča, da izberete, kaj želite sinhronizirati: prikazno fotografijo, e-mail, telefon, delovni čas, dolg opis ali kratek opis. Ne pozabite preveriti, če so  podatki pravilni. Za več informacij o globalnih podatkih kliknite tukaj.


PRIKAŽI STRANI KOT FACEBOOK APLIKACIJO

Pri urejanju vaše Facebook strani lahko izberete, kateri zavihki so vidni vašim oblikovalcem. Zavihki so prikazani v meniju na levi strani pod profilno sliko. Facebook App Manager omogoča, da prikažete do tri zavihke iz vaše spletne strani neposredno na Facebooku kot zavihek na Facebook strani. Zavihki bodo videti kot vaša spletna stran. Če boste spletno stran spreminjali, bodo spremembe samodejno vidne tudi na Facebooku.

DOBRO JE VEDETI

- Vsebina strani, ki ste jih izbrali, je vidna na Facebooku.
- Strani so prikazane v prikazu za tablice zaradi Facebookovih omejitev velikosti.
- Globalni podatki strani so uvoženi na Facebook (razen za strani, ki so bile označene kot skrite).
- Vašo stran morate objaviti, če želite, da so spremembe vidne na Facebooku.