Registrirajte si lastno spletno domeno

Uredite si domeno neposredno prek platforme Generator

Brezplačen preizkus Generatorja

Kaj je spletna domena?

Večina elektronskih naprav, ki so danes priklopljene v internet, ima vsaj en, enolično določen IP (Internet Protocol) naslov, ki služi podobno kot telefonska številka. Ker pa si je IP naslove težko zapomniti, je bil leta 1994 vpeljan DNS (Domain Name System) sistem, ki omogoča, da namesto IP-ja 185.58.213.119 lahko vpišete kar pasadenagenerator.com.

Domena je torej naslov, na katerem je posamezna spletna stran dostopna. Sestavljena je iz dveh delov, in sicer iz imena domene ter domenske končnice. Domene se ločijo po domenskih končnicah, ki jih lahko razvrstimo v tri večje skupine. Med nacionalne uvrščamo .SI, .EU, .HR, .DE, .AT, .FR in številne druge dvočrkovne domene. Med generične spadajo .COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ in nekatere druge.

Spletna domena

Domena je naslov, na katerem je posamezna spletna stran dostopna. Sestavljena je iz dveh delov, in sicer iz imena domene ter domenske končnice. Svetujemo vam, da se odločite za kratko ime, ki si ga bodo obiskovalci hitro zapomnili.

Letna naročnina:

22,00 €/leto

Cene so informativne in ne vsebujejo DDV.

Kako izbrati svojo domeno?

V primeru, da domeno potrebujete za svoje podjetje, je izbira jasna. Registrirajte domeno, ki bo imela enako ime kot vaše podjetje. Svetujemo vam, da se raje odločite za kratko ime, ki si ga bodo obiskovalci hitro zapomnili. Priporočamo vam, da se izogibate šumnikom in številkam v imenu domene. Naj vam bo glavno vodilo, da ne komplicirate po nepotrebnem.

Domeno lahko registrirate vsaj za eno leto. Za .si domene je tako najdaljše možno obdobje 5 let, za .com pa 10 let. Z daljšim obdobjem registracije tudi iskalnikom pokažete, da ste resni, zato svetujemo najdaljša možna obdobja registracije. S tem se izognemo problemu, da kljub opozorilom pozabimo podaljšati svojo domeno in le ta posledično poteče. Tudi če jo nato takoj obnovimo, lahko traja kak dan, da e-pošta in spletna strani spet začnejo delovati.

Naročite svojo domeno

Pogosta vprašanja glede domen

  • Ali se naročnina na domeno obnavlja samodejno? DA, naročnina se po izteku samodejno obnovi za enako obdobje, kot je bila registrirana v začetku.

  • Lahko že registrirano domeno prenesem k vam? DA - že registrirane domene lahko vedno preselite k nam, kakor tudi od nas, k drugemu ponudniku.

  • Kako lahko že zakupljeno domeno ukinem? Domeno lahko ukinete tako, da nas vsaj 2 meseca pred iztekom obvestite o vaši želji po ukinitvi domene.

Obrazec za upravljanje z domenami

registracijo nove domene prek Genereatorja (22,00 €/leto)
ukinitev obstoječe domene (vsaj 2 meseca pred iztekom)
prenos že registrirane domene na Generator (brezplačno)
prenos že registrirane domene iz Generatorja k drugemu ponudniku (brezplačno)
Fizična
Pravna
hCaptcha

Spletna domena

Domena je naslov, na katerem je posamezna spletna stran dostopna. Sestavljena je iz dveh delov, in sicer iz imena domene ter domenske končnice. Svetujemo vam, da se odločite za kratko ime, ki si ga bodo obiskovalci hitro zapomnili.

Letna naročnina:

22,00 €/leto

Ne spreglejte tudi:

Poskrbite za varnost vašega spletnega mesta z SSL certifikatom!

Uredite si SSL certifikat neposredno prek platforme Generator, da zagotovite varnost in izboljšate hitrost vašega spletnega mesta. Uporaba SSL zaščite se priporoča prav pri vseh spletnih straneh, saj tako date obiskovalcu vedeti, da cenite njegovo zasebnost in varnost informacij, ki vam jih pošilja prek vašega spletnega obrazca.

Več o SSL certifikatu