kratka Navodila za uporabo Generatorja

Za uporabnike nekdanjega Telekom paketa SPLETNA STRAN, sedaj OneClick.

1. UREJANJE VSEBINE SPLETNIH STRANI

Z Generatorjem je zelo enostavno urejati vsebino spletne strani. Imejte v mislih, da so oblikovanje, zasnova in struktura spletne strani fiksni in jih ni mogoče spreminjati. Spodaj je prikazana Generator nadzorna plošča, ki se vam prikaže, ko se vpišete v Generator.

Generator - nadzorna plošča

2. GLOBALNE NASTAVITVE

Najpomembnejši zavihek pri urejanju vsebine spletne strani so Globale nastavitve, ki jih lahko najdete pod zavihkom Vsebina. Globalne nastavitve vsebujejo vse pomembne podatke vašega podjetja oz. dejavnosti.


POSLOVNI PODATKI

Prvi sklop nastavitev v Globalnih nastavitvah so Poslovni Podatki. Vsebuje splošne poslovne podatke, kot so logotip, naslovna slika, ime podjetja, kontaktni podatki, opis podjetja in cilje konverzije/pretvorbe, oz. kaj želite od obiskovalca vaše spletne strani. Zapomnite si, da bodo različne nastavitve za cilj konverzije vpivale na postavitev elementov in naredile manjše oblikovne spremembe na spletni strani. Namen je motivirati potencialno stranko za določen odziv oz. dejanje. Spodaj so prikazane štiri različne možnosti, ki jih omogoča nastavitev Cilj konverzije

Generator - cilji konverzije

DELOVNI ČAS

Ta sklop se nanaša na odpiralni čas vašega podjetja ali poslovalnice, kjer lahko za vsak dan navedete drugačen odpiralni čas. Prav tako lahko vpišete poseben odpiralni čas za praznične dneve.


STRUKTURIRANI SEZNAMI

Strukturirani seznami omogočajo, da razvrstite razne podatke v sezname, da bodo organizirani in berljivi. Uporabo strukturiranih seznamov podpira tudi Google.


GALERIJA

Galerija je modul, kamor lahko naložite različne fotografije, ki jih želite objaviti na spletni strani. Galerija ni omejena s številom fotografij.


SPLETNE STRANI

Spletne strani so modul, ki omogoča povezave na zunanje spletne strani. Na vašo spletno stran lahko vstavite povezavo spletne strani (ali več njih), katero bi radi, da potencialna stranka obišče.


DRUŽBENO

Modul socialnih medijev vam omogoča, da ustvarite povezave do socialnih medijev z dodajanjem vaših Facebook, Instagram, Twiter, YouTube in še mnogih drugih profilov.


VIDEO POSNETKI

Priporočamo vam, da vaše video posnetke najprej naložite na YouTube, ter nato, s pomočjo URL povezave, objavite tudi na vaši spletni strani.


OCENE

Modul Ocene strank omogoča dodajate mnenja strank z ocenami, ki jih želite javno objaviti.


METODE PLAČILA

Ikone plačil omogočajo, da prikažete različne možnosti plačevanja, s katerimi lahko vaše stranke plačujejo (oziroma katerih plačilnih metod se poslužujete).


PRENOSI

Prenosi (downloads) je modul, kjer lahko naložite datoteke, ki si jih obiskovalci vaše spletne strani lahko prenesejo na svojo napravo.


PRAVNO

Pravno obvestilo je modul, ki se nanaša na določene informacije poslovanja, ki bodo na spletni strani vidne v manjšem formatu v nogi spletne strani.


PO MERI

Modul Po meri omogoča, da si sestavite si svojo podatkovno bazo, prilagoditve in podporo za svoje lastne potrebe.

3. KNJIŽNICA DATOTEK

Naslednja sekcija pod zavihkom Vsebina je sekcija Knjižnica datotek, ki ima funkcijo "medijske knjižnice" za vse vaše datoteke, kot so logotip, ikone, fotografije in prenosi. S tem orodjem je mogoče imeti splošen pregled nad vsemi elementi uporabljenimi na vaši spletni strani. Prav tako lahko znotraj knjižnice uredite podrobnosti datotek, kot so opis, ključne besede in avtorja datoteke.

Knjižnica datotek

4. 301 PREUSMERITVE

Zadnje pod zavihkom Vsebina so 301 preusmeritve. V tej sekciji je mogoče upravljati vsa vaša preusmeritvena pravila. 301 preusmeritve so stalne preusmeritve iz enega URL naslova na drugega.

Generator - preusmeritve

5. NASTAVITVE

Zavihek Nastavitve najdete v glavni vrstici Generatorja, poleg zavihka Vsebina. Ta zavihek ima veliko različnih možnosti, ki vplivajo na upravljanje vaše spletne strani in na to, kako obiskovalci strani vidijo vašo stran.

Generator - nastavitve

JEZIK GENERATORJA

Ta nastavitev vam omogoča izbiro jezika, v katerem se vam prikazuje Generator.


OPTIMIZACIJA ZA GOOGLE PAGE SPEED

Ta nastavitev vam omogoča avtomatsko optimizacijo vaše spletne strani za "Google's Page Speed Insight" orodje.


NASTAVITVE PRIKAZA

Ta nastavitev vam omogoča urejanje prikaza datuma in časa v Generatorju in vaši spletni strani.


GLOBALNE HTML OZNAKE

Ta nastavitev vam omogoča dodajanje HTML kode v glavo ali vsebino vaše spletne strani.


GOOGLE ANALYTICS

Ta nastavitev vam omogoča povezavo Google Analytics orodja z vašo spletno stranjo. Ne pozabite si ob tem nastaviti tudi obvestila o uporabi piškotkov.


FAVICON

Ta nastavitev vam omogoča, da si na spletno stran dodate svoj "favicon" - malo ikonico/logo, ki se prikazuje pred URL naslovom, v brskaliku obiskovalcev vaše spletne strani.


OBVESTILO O PIŠKOTKIH

Ta nastavitev vam omogoča, da omogočite/onemogočite vrstico s sporočilom o sledenju piškotkov. Prav tako je mogoče izbrati tip obvestila, prilagoditi besedilo in pozicijo prikaza na spletni strani.


OMOGOČI JAVNI PREDOGLED

Ta nastavitev vam omogoča, da omogočite javni predogled sprememb, ki ste jih naredili na vaši spletni strani, brez, da stran objavite. Tako lahko spremembe na strani pokažete le določenim osebam. Ko le ti, spremembe potrdijo, lahko stran objavite in novosti bodo vidne vsem.


UREJEVALNI NAČIN

Ta nastavitev je namenjena le administratorjem Generatorja, saj morate imeti imeti določene administratorske pravice, da vam je omogočen napredni način urejanja.


SSL (HTTPS)

Ta nastavitev vam omogoča, da omogočite/onemogočite HTTPS:// preusmeritev iz domene. To nastavitev omogočite LE V PRIMERU, da imate zakupljen lasten SSL certifikat.


SAMODEJNO ZAZNAVANJE JEZIKA

Ta nastavitev vam omogoča samodejno zaznavanje jezika obiskovalca. Vsebina vaše spletne strani bo še vedno v enakem jeziku, kot prej, spremenili se bodo le sitemski prevodi, kot so recimo imena dnevov, naslovi gumbov in menu. Podprtih je že več kot 20 večjih svetovnih jezikov.


ONEMOGOČI SAMODEJNO OBJAVO

Ta nastavitev vam onemogoča takojšno objavo sprememb vsebine, brez, da kliknete gumb Objava, ki se nahaja desno zgoraj.

6. APLIKACIJE

Ikono Aplikacija lahko najdete na vrhu menu vrstice v Generatorju. Ta sekcija vam omogoča enostavno povezovanje vaše spletne strani z različnimi zunanjimi sistemi.

Generator - aplikacije

UPRAVLJAVEC APLIKACIJE FACEBOOK

Ta aplikacija vam omogoča samodejno sinhronizacijo vaše spletne strani in vašim poslovnim FaceBook profilom.


POSREDOVANJE ZEMLJEVIDA STRANI

Ta aplikacija vam omogoča, da enostavno obvestite Google o spremembah na vaši spletni strani.

7. PREDOGLED IN OBJAVA

Ko v Generatorju urejate podatke znotraj zavihka Vsebina imate na voljo Predogled vaše spletne strani. Le ta vam omogoča prikaz spletne strani na različnih napravah. Ko ste s spremembami vsebine zadovolni, lahko stran objavite s klikom na Objava. Takrat bodo vse spremembe, ki ste jih naredili, vidne tudi javno.

Generator - predogled